bip_logo

HOTEL PODR Boguchwała

podrtv1

YouTube
O żywności ze znakiem „JAKOŚĆ TRADYCJA" - seminarium w Boguchwale PDF Drukuj

W Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Boguchwale 9 czerwca 2016 r.odbyło się spotkanie organizatorów turystyki z wytwórcami tradycyjnych produktów żywnościowych
o udokumentowanej jakości pt. Wzmocnienie turystyki kulinarnej poprzez włączenie do jej ofert produktów ze znakiem „JAKOŚĆ TRADYCJA”. Organizatorem seminarium była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL) przy współpracy z PODR.

Tematyka seminarium obejmowała znaczenie jakości w ofercie turystycznej, rozpoznawalność certyfikatów, trendy turystyki kulinarnej, krajowy system wyróżniania żywności „Jakość Tradycja”, oferta kulinarna produktów wysokiej jakości.

Seminarium kierowane było do producentów żywności wysokiej jakości oraz organizatorów turystyki, świadczących usługi żywieniowe w różnego rodzaju obiektach hotelarskich i gastronomicznych, agroturystycznych i miejskich, przedstawicieli samorządów i instytucji odpowiedzialnych za kształtowanie strategii rozwoju wysokiej jakości oferty turystycznej i żywnościowej.

Podczas warsztatów przedyskutowano trudne problemy, a także określono szanse na zintegrowanie celów i zasad dla potrzeb nawiązania współpracy i wspólnej promocji kulinarnych produktów żywnościowych o turystycznych.

Ponadto podczas przerwy odbyła się prezentacja producentów i degustacja produktów wysokiej jakości.

W seminarium udział wzięły 73 osoby.

IMG_0413 IMG_0414

IMG_0419 IMG_0424

IMG_0431 IMG_0434

IMG_0438 IMG_0450

IMG_0445 IMG_0447

IMG_0455 IMG_0456

IMG_0459 IMG_0466

IMG_0475 IMG_0479

IMG_0485 IMG_0502

IMG_0532 IMG_0539

Marta Janusz

Dział Metodyki Doradztwa, Szkoleń
i Wydawnictw

Zmieniony: czwartek, 08 września 2016 06:44