Pierwsza edycja, która wystartowała pod hasłem CODZIENNIE EKOLOGICZNIE cieszyła się tak dużym powodzeniem, że podjęliśmy wyzwanie włączenia cyklu na stałe do kalendarza promocji ekologii w naszym kraju. W ubiegłym roku, jak i w obecnym, hasło projektu brzmi WYBIERAM POLSKIE EKO. W edycji 2020, która wystartowała 22-23 sierpnia w Kielcach na targach Eko Style i gdzie nasze stoisko odwiedzało codziennie kilkaset osób, skupiliśmy się na promocji potraw z surowców z ekologicznych upraw. Naszym zamiarem jest zachęcić do ekologii konsumentów przez smak i aromat bez chemii. Nasi goście mieli na kolejnych imprezach okazję poznać i przypomnieć sobie naturalne smaki potraw polskich zarówno tych tradycyjnych, jak i wyszukanych takich jak: żur, naleśniki, pieczenie, chłodniki, ale i desery lodowe na ciekłym azocie, pieczywo z różnych ciekawych zbóż z węglem i innymi dodatkami i wiele, wiele innych.
Po targach w Kielcach byliśmy w Łodzi na targach NATURA FOOD & beECO i w Poznaniu na Targach Żywności Regionalnej i Ekologicznej. Cykl był również wsparty stałą ekspozycją projektu na warszawskim Agro Bazarze na torze wyścigów konnych na Służewcu, gdzie do końca 2020 roku, w każdy weekend – w piątek od 15.00 do 19.00, w sobotę od 8.00 do 18.00 i w niedzielę od 9.30 do 18.00 można było uczestniczyć w warsztatach, spotkać się
z ekspertami branżowymi i żywieniowymi i posmakować polskiej eko żywności. Wszystko to w miłej ekologicznej atmosferze.
W dobie pandemii i związanych z tym obostrzeń nasz cykl wydłużył się do tego roku, ale teraz zapraszamy na ostatnie wydarzenie – 6 czerwca 2021 roku do Boguchwały na I Targi Innowacji Ekologicznych. Aktualne informacje o cyklu publikowane są na stronie
Facebooku oraz stronie
WYBIERAM POLSKIE EKO, bo to gwarancja dobrego smaku, zdrowych potraw
i wspaniałego samopoczucia, czego wszystkim życzymy!!!
Stowarzyszenie Polska Ekologia