Na grudniowym bazarku klienci mieli okazję delektować się świątecznymi smakołykami, sięgając po świeże wędliny, sery, miody czy wyśmienite ciasta, bezpośrednio od lokalnych rolników i producentów. Dla wielu to nie tylko zakupy, lecz również okazja do rozmów z tymi, którzy te pyszności tworzą - nieoceniona szansa na poznanie tajemnic receptur i historii powstania regionalnych specjałów. Długie kolejki za lokalnymi specjałami
Nie brakowało także rozrywki dla najmłodszych „bazarkowiczów” - od żywej szopki po namiot pełen atrakcji. Konkurs na najpiękniejszy świąteczny pierniczek cieszył się dużym zainteresowaniem, podobnie jak świąteczne koło fortuny, z którego można było wygrać nie tylko karpia czy choinkę, ale również wiele innych wspaniałych nagród.
Oprócz bogactwa kulinarnej oferty, bazarek niezmiennie oferował także ozdoby świąteczne, tworzone z pasją przez rękodzielników oraz piękne, świeże choinki.
Nieodłączną częścią tego wydarzenia była oprawa muzyczna, zapewniona przez góralski zespół Zbóje, nadając całości jeszcze bardziej wyjątkowego charakteru.
Bazarek w Boguchwale, organizowany cyklicznie raz w miesiącu zyskał uznanie nie tylko ze względu na różnorodność oferty, lecz także atmosferę, która tym razem pozwoliła odwiedzającym zanurzyć się w świątecznym klimacie. To miejsce, gdzie tradycja, spotkania z lokalnymi producentami oraz radość z odkrywania regionalnych smaków łączą się w niepowtarzalny sposób, a korzystają z tego zarówno wystawcy, jak i coraz większa liczba klientów.
Patronat nad Podkarpackim Bazarkiem sprawują: