Monitoring agrofagów

Monitoring agrofagów

Produkcja zdrowej, bezpiecznej żywności w sposób przyjazny dla środowiska naturalnego jest głównym zadaniem współczesnego rol­nictwa. Bardzo istotnym elementem produkcji żywności jest integro­wana ochrona roślin. Wytyczne zawarte w rozporządzeniu Minister­stwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 18 kwietnia 2013 r. w sprawie wymagań integrowanej ochrony roślin wskazują na konieczność wykonywania systematycznych lustracji upraw pod kątem występowania zagrożenia ze strony agrofagów (chorób, szkodników czy chwastów).

Załączone pliki

Nasza strona internetowa www.podrb.pl używa plików cookie, tzw. „ciasteczek”. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane do Państwa urządzenia (komputera, smartfona itp.). Stosujemy je wyłącznie dla Państwa wygody w celu lepszego dostosowania naszej witryny internetowej do Państwa indywidualnych potrzeb oraz w celach statystycznych. Nie zawierają one żadnych danych osobowych.

Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Info