Ruszył nabór wniosków o pomoc dla pszczelarzy!

Rozpoczął się kolejny nabór wniosków o dofinasowanie z budżetu państwa do przezimowanych rodzin pszczelich. Wsparcie ma charakter pomocy de minimis. (...)

Pyłek pszczeli – naturaly superfood dla zdrowia i odporności

Pyłek pszczeli, znany również jako pyłek kwiatowy, to jeden z najcenniejszych darów natury, wykorzystywany zarówno w apiterapii, jak i w (...)

Czwartkowe spotkania dla pszczelarzy

Zapraszamy na bezpłatne webinary „Pszczelarskie Czwartki”, które odbywają się w każdy czwartek o godz. 18:00 online!

IX Forum Pszczelarskie w Stalowej Woli

W dniu 20 września już po raz dziewiąty w Stalowej Woli odbyło się Forum Pszczelarskie pod nazwą „Stalowa pszczoła nie (...)

Innowacje w pasiece zakładowej

Pszczelarstwo to wyjątkowa dziedzina, która łączy pokolenia. Wiedza i doświadczenie przekazywane z ojca na syna, z dziadka na wnuczkę, tworzą (...)

Ankieta o zimowych stratach rodzin pszczelich 2023/2024

Pszczoły odgrywają kluczową rolę w naszym ekosystemie, zapewniając zapylanie wielu roślin, w tym roślin uprawnych. W ostatnich latach obserwuje się (...)

Słodki trud pszczelarza

Wywiad z Jackiem Wdowiakiem, mieszkańcem Tarnowskiej Woli, pszczelarzem z kilkuletnim doświadczeniem.

Pszczoły dawniej i dziś

Zbliżające się święta to idealny czas na przeczytanie kilku słów o wierzeniach na temat pszczół. Zwyczaje i przesądy z nimi (...)

Elektroniczny krok do dofinansowania z PS WPR 2023-2027

Już od 20 listopada tego roku do 18 stycznia 2024 r., pszczelarze, organizacje zrzeszające pszczelarzy, ośrodki doradztwa rolniczego i jednostki (...)

Nasza strona internetowa www.podrb.pl używa plików cookie, tzw. „ciasteczek”. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane do Państwa urządzenia (komputera, smartfona itp.). Stosujemy je wyłącznie dla Państwa wygody w celu lepszego dostosowania naszej witryny internetowej do Państwa indywidualnych potrzeb oraz w celach statystycznych. Nie zawierają one żadnych danych osobowych.

Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Info