Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów w 2022 r.

Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów w 2022 r.

W Polsce, prawie połowa produkowanego ziarna pszenicy przeznaczana jest do przemiału na mąkę, która wykorzystywana jest do produkcji pieczywa, wyrobów ciastkarskich, makaronowych i innych produktów żywnościowych. Aby ziarno pszenicy mogło zostać przeznaczone do produkcji mąki, musi posiadać określoną wartość technologiczną.

Nasza strona internetowa www.podrb.pl używa plików cookie, tzw. „ciasteczek”. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane do Państwa urządzenia (komputera, smartfona itp.). Stosujemy je wyłącznie dla Państwa wygody w celu lepszego dostosowania naszej witryny internetowej do Państwa indywidualnych potrzeb oraz w celach statystycznych. Nie zawierają one żadnych danych osobowych.

Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Info