Wykłady przeprowadziły: Urszula Binduga – prodziekan Kolegium Medycznego ds. kierunku dietetyka reprezentująca Wyższą Szkołę Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie oraz Anna Luzar – właścicielka gospodarstwa rolnego Lawendowa Góra. Podczas konferencji zostały przedstawione następujące tematy:
Poruszane zagadnienia to bardzo ważne kwestie pojawiające się w codziennym życiu i cieszące się dużym zainteresowaniem wśród społeczeństwa. W znaczny sposób rozszerzyły wiedzę dotyczącą wykorzystania ziół, prezentując między innymi przepisy na napary wspierające odporność i łagodzące stany zapalne. Podczas konferencji przeprowadzone były również mini warsztaty z tworzenia syropu z lawendy. Słuchacze mieli również możliwość uzyskania odpowiedzi na nurtujące pytania oraz wzięcia udziału w dyskusji. Serdecznie dziękujemy za udział w naszym spotkaniu. Zapraszamy na kolejne konferencje organizowane przez PODR w Boguchwale.
Oprac. Dział ROW