Kapituła konkursu dokonała oceny 21 produktów, potraw zgłoszonych przez 11 uczestników.
Po ocenie i degustacji wyróżniono następujące potrawy z owoców i warzyw:
Koło Gospodyń Wiejskich w Wolicy
za zupę krem z białych warzyw z czipsami marchewki
Koła Gospodyń Wiejskich w Soninie
za Sonińska pieczeń z papryką i żurawiną
Koła Emerytów i Rencistów w Połomii
za pasztet z warzyw
Koła Gospodyń Wiejskich Drohobyczka
za pyzy ze śliwką z sosem wieloowocowym
Koła Gospodyń Wiejskich w Iwoniczu
za sok buraczano- owocowy
Koła Gospodyń Wiejskich Brzeżanka
za pierożki z kapustą
Koła Gospodyń Wiejskich w Hucisku Nienadowskim
za flaczki jarskie
Koła Gospodyń Wiejskich w Tarnawce
za zupę jabłkową z karmelizowanymi śliwkami z grzankami
Koła Gospodyń Wiejskich w Błędowej Tyczyńskiej
za owocowy raj (zupę owocową z pęcakiem)
Koła Gospodyń Wiejskich Nowy Borek
za jabłko zapiekane z żurawiną
Koło Gospodyń Wiejskich Nadolany
za „Wiejski gar”
Mamy nadzieję, że nasz konkurs przyczyni się do wzrostu świadomości konsumentów oraz promocji wykorzystania rodzimych warzyw i owoców do sporządzania opartych o tradycyjne podkarpackie receptury ciekawych i wspaniałych smakowo potraw.